Jak chutnají brouci

Zpracováno v rámci projektu: SYPO

Datum konání: 26.10.2021

Anotace:

Čokoládový muffin s moučným červem, tvarohový řez s kobylkou, červí salátek. Zdá se vám to poněkud neatraktivní? Opak je pravdou!Jídelníček Čechů zažívá v posledním období mnoho změn a ve využití netradičních potravin doslova revoluci. Jedlý hmyz se od roku 2018 stává i po právní stránce novou potravinou a řadí se mezi hospodářská zvířata. Potemník moučný, potemník brazilský nebo cvrček stepní poskytuje zajímavé vlastnosti nejen z nutričního hlediska, ale také po senzorické stránce. V rámci přednášky se dozvíte, které druhy hmyzu jsou vhodné ke konzumaci, o jejich nutričních hodnotách a termické úpravě.

NPI Krajské pracoviště: Praha a SČ, České Budějovice, Plzeň, Karlovy Vary, Ústí nad Labem, Liberec, Hradec Králové, Pardubice, Ostrava, Olomouc, Brno, Zlín, Jihlava

Lektor: Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.

Popis cílové skupiny: pedagogům 2. stupně ZŠ, pedagogům gymnázií, pedagogům SOŠ a SOU

Zdroj: Helen

NPI Místo konání vzdělávací akce: webinář

Odkaz: https://helen.npi.cz/prihlasovani/kurzy_prihlasit.php?id_kurzu=87443

Poslední aktualizace14.10.2021 15:02
Signatura612f95beb939163e3c6d6473
Trvalý odkazhttps://hledej.npi.cz/sypo/612f95beb939163e3c6d6473